Oglas

Ovo morate probati

Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete

author
Punkufer.hr
08. dec. 2025. 20:10
sarma
Shutterstock

Teško je baš pogoditi svačiji ukus i kreirati recept koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i poznavatelje domaće kuhinje.

Oglas

Slažemo se kako je najbolja sarma ona na kojoj smo odrasli i koja dolazi iz obiteljskih kuharica, ali ako se prvi put upuštate u veselu pustolovinu izrade sarmi, prvo pogledajte kako savršeno zarolati sarmu, a onda proučite najbolji recept za sarmu s kojim će vam ovo omiljeno jelo hladnijih dana sigurno uspjeti.

Nakon što prvi put isprobate recept za sarmu potrebano je samo malo laganog balansiranja okusa i razvijanje tehnike kako bi sarmu napravili svaki puta po svom guštu. Ali vjerujte i ovaj recept možete prezentirati kao dobru obiteljsku tajnu, na vama je samo još da napravite kremasti pire i počnete dijeliti repete. Uživajte u jeseni i zimi uz sarmu! Dobar tek!

Sastojci za sarmu:

450 g mljevenog mesa

1 manja glavica kiseloga kupusa

60 g suhog mesa

60 g riže

1 manji luk

2 režnja češnjaka

½ žličice crvene paprike

sol i papar po želji

1 lovorov list

Priprema sarme:

Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.

Nasjeckajte suho meso na komadiće i pirjajte je s očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.

Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i paprom.

Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove, ponavljajte sve dok ne potrošite sav nadjev.

Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a eventualni višak kupusa narežite na trakice i stavite kuhati zajedno. Vodom prelijte sarme.

Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Poslužite s mekanim pireom od krumpira. Prijatno!

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama